ANKARA / KAHRAMANKAZAN - Şehit Alper Kocaman İlkokulu

ŞEHİT ALPER KOCAMAN İLKOKULU TARİHSEL GELİŞİMİ

Milli Savunma Bakanlığınca 4. Ana Jet Üs Komutanlığı  personeli  için yaptırılıp, 1981 yılında inşaatı tamamlanan lojman yerleşim merkezine personel taşınmaya başlamıştır. 1982-1983 ders yılında lojmanlardaki  eğitim çağındaki çocukların eğitim ihtiyacının karşılanması için 4. Ana jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Erdoğan ÖZNAL'ın girişimleri ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Valiliği Tensipleri ile iki lojman dairesi geçici olarak ilkokul haline getirilmiş ve 159 öğrenci ile 17 Eylül 1982'de Mürted İlkokulu olarak eğitime başlamıştır. 10 derslikli ilkokul binası olarak yapılan halihazırdaki bina inşaatı bittikten sonra 25 Ekim 1983 yılında zamanın Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı sayın Hasan SAĞLAM tarafından Tahsin Şahinkaya İlköğretim okulu olarak eğitime açılmıştır. 27.12. 2016 tarihli Ankara Valiliği oluru ile  Suriye'deki  Fırat  Kalkanı Harekatı'nda şehit olan  Yüzbaşı Alper KOCAMAN'ın adı verilmiş, okulumuzun adı  Şehit Alper Kocaman İlkokulu olmuştur.

Yayın: 26.10.2017 - Güncelleme: 16.08.2023 10:59 - Görüntülenme: 1123